BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Валерия Велева: Извънредното положение пада. Какво беше постигнато с него?

Мерките за справяне с коронавируса са дали резултат и цифрите го показват. Около това мнение се обединиха журналистът Валерия Велева и социологът Александър Владимиров в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините”.
„Цифрите показват, че ние сме на първо място по най-малко жертви на милион население, че сме в челните места по най-малко заболели. За щастие не изпитахме ужаса, който изпитаха, италианското общество, испанското, английското”, коментира Александър Владимиров.
На същото мнение е и журналистът Валерия Велева.
„Благодарение на това, че взехме мерките много рано, ситуацията в България е такава. Не мога да разбера защо това се забравя. Имаме 84 смъртни случая към днешна дата. Трябва да ги сравним със съседните страни, с европейските страни. Можем да си направим извода дали е благодарение на мерките, на гена ни, на ваксините, които сме ползвали”, коментира Велева.
Според нея се очертава друг проблем – мерки ограничават работещите хора, а заразата плъзва в старческите домове и сред лекарите.
„Увеличаването на заразените сред лекарите е изключителен проблем”, коментира журналистката.
Освен това тя заяви, че не приема конфронтацията между първите мъже в държавата.
„Не приемам, че двама души не могат да седнат да говорят нормално за проблемите в държавата”, заяви Велева.
Владимиров пък припомни, че на 3 март президентът е отишъл на Шипка и е показал, че не приема сериозно ситуацията.
„Правителството се справя добре и получава одобрение. На президента и опозицията не им харесва управляващите да бъдат харесвани за нещо, което правят, опитват се и те да се включат в разговора. Може би премиерът прие по-правилната стратегия да отговаря с половин уста”, коментира Владимиров. „Проблемът на президента е, че винаги само критикува и никога не е давал решение, не е подавал ръка”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!