BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Всеки ден се дезинфекцира централната джамия в Кърджали

Съобразявайки се с разпорежданията на Главно мюфтийство и координирано с РЗИ в Кърджали, всекидневно централната джамия на.Кърджали се дезинфекцира в борбата срещу новия вирус COVID-19. С препарати за дезинфекция се третират както умивалниците за абдест, така и тоалетните към джамията.

Имамите на джамията призовават вярващите и най-вече по-възрастните  да кланят намазите си у дома. Умоляват се да запазят спокойствие и да спазват разпорежданията както на общинския, така и на националния кризисен щаб.

С разпореждане на районния мюфтия в област Кърджали временно са прекратени мевлидите и целогодишните Коран курсове. Имайки предвид сложната обстановка и извънредното положение в страната ни както и религиозните ни канони, на 16 март Комисията по ”Фетва” към Главно мюфтийство взе решение в джамиите в цялата страна да не се кланя петъчна молитва до края на кризисната ситуация като  мюсюлманските храмове ще бъдат отворени.  Съгласувано с Районното мюфтийство в Кърджали в централната джамия на Кърджали няма да се кланя петъчна молитва до края на извънредното положение. Вместо това ще се кланя обедна молитва и то индивидуално, препоръчват от мюфтийството.

 

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!