BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Въженият мост с декинг над Арда за Крайно село издържа, няма нито една счупена дъска

Използваната иновативна технология при обновяването на въжения мост над река Арда за Крайно село за сега е сполучлива. През миналото лято дървените дъски бяха заменени с по-устойчив и лек материал -декинг. Ремонтирана бе и носещата конструкция. Поставен бяха и прегради, които не позволяват минаването по моста на мотори и крави. Ползата от това е голяма.

До момента няма нито една счупена дъска от новия материал, видя „Нов живот”. Хората от Крайно село, които преминават по него за „Прилепци” и „Възрожденци”, са доволни. Доволни са и туристите, които използват съоръжението.

Откакто мостът е ремонтиран, тук идват  много ученици, тийнейджъри, влюбени двойки, млади хора и туристи. Радват се на гледката към стената на яз.”Кърджали”  и на реката, когато водата от язовира е пусната и е пълноводна. Отбиват се и наши изселници в Турция и в други страни. Не пропускат да се снимат на него на фона на язовирната стена.

Текст и снимки: Валери КОВАЧЕВ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!