BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гербът на Хасково вече официално върху пощенска марка

Филателно издание на герба на Хасково бе валидирано днес на специална церемония във филиала на Националната художествена академия в Бургас. На представянето присъстваха заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и на Бургас Диана Саватева, изпълнителният директор на „Български пощи“ Деян Дънешки, ректорът на НХА проф. Георги Янков, директорът на Пристанище – Бургас Диян Димов, авторът на графичния дизайн на изданието гл. ас. д-р Ненко Атанасов.

Новото пощенско издание е на тема „Българска градска хералдика“. То се състои в серия от две пощенски марки, оформени в блок-лист с винетка и милезим, които представят гербовете на Бургас и Хасково. Изданието се допълва от първодневен пощенски плик и специален пощенски печат.

Изобразените върху новите марки гербове на Бургас и Хасково са едни от най-красивите хералдически символи на български общини и поставят началото на нова сюжетна линия в дизайна на пощенските марки у нас, отбеляза д-р Ненко Атанасов от НХА.

Признанието за герба на Хасково се случва в годината, когато се навършват 25 години от неговото приемане за официален символ на града ни. Негови автори са едни от най-добрите хералдици в България Борил Караиванов и Емануил Манолов.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!