BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Горя старчески дом в Благоевград

Пожар горя тази сутрин в дома за стари хора в благоевградския квартал „Струмско”. Пожарът е тръгнал от стая на третия етаж на социалното заведение. При инцидента леко е пострадал потребителят, който обитава стаята. Той е отведен в Спешния център в Благоевград. Няма опасност за живота му.

Четири екипа на РДПБЗН са участвали в гасенето.

Всички потребители са изведени от сградата и разположени на разстояние, тъй като в дома има констатиран случай на коронавирус. След погасяване на пожара, сградата е подсушена и дезинфекцирана. 

Служители на дома и охрана са евакуирали обитателите му. Граждани, минаващи покрай дома, са помогнали възрастните хора да бъдат изведени на двора на дома. Първоначално те не са били допуснати, тъй като домът е поставен под карантина заради установен случай на коронавирус. На мястото на инцидента са пристигнали коли на пожарната и Бърза помощ.

Пожарът е избухнал около 11.00 часа. Все още не са ясни причините за инцидента. По информация на БНТ има подозрение, че пожарът в дома е възникнал от късо съединение от зарядно устройство на мобилен телефон.

В дома има 80 настанени възрастни хора, 30 души е персоналът.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!