BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама луди мъже и струнен квартет – Madness (видео)

Английската ска група Madness, или ако трябва да бъдем точни – от Camden Town, северната част на Лондон, са една от най-известните ска групи от зората на ска. От началото си през 1976 г. досега шест от седемте членове на групата продължават да са заедно. Групата е прекъсвала само от 1986 до 1992 година, но така се случва понякога след големия успех и голямата слава.

Най-успешният период за групата е от 1980 до 1986 г., когато Madness остава 214 седмици в сингъл класациите на Великобритания. 

Madness има 15 сингъла в челната десетка на Обединеното кралство, сред които „One Step Beyond“, „Baggy Trousers“  и „It Must Be Love“, един британски номер едно – „House of Fun“ и два номер едно в Ирландия – „House of Fun“ и „Wings of a Dove“. „Our House“ е най-големият им хит в САЩ, по него е създаден мюзикъл. През 2000 г. групата получава наградата „Ivor Novello“ от Британската академия на писателите, композиторите и авторите за създадените от тях редица изключителни песни. Това е инфо за тези, които не помнят Madness или просто не са били родени по това време.

По-важното е, че коронавирусната атмосфера изглежда дава някаква нова лудост и нови начини за разпространение и в случая с Madness можем да се насладим на  „Двама луди мъже и струнен квартет“. Мини концертът, записан на живо, включва „Our House“ и другите им хитове. Понеже са социално дистанцирани, има липсващи членове, но те ще се върнат скоро, обясняват от групата..


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!