BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Илкнур Кязим откри учебната година в СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Момчилград

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим откри новата учебна година в СУ „Никола Й. Вапцаров“.
„Децата на Момчилград са приоритет както на училищното ръководство, така и на ръководството на общината ни. За нас е важно да гарантираме тяхната безопасност и вашето спокойствие и за това няма да пестим нито време, нито средства“, заяви в приветствието си към ученици, учители и родители кметът Илкнур Кязим. Гост на тържеството бе и дистрикт гуверньора на дистрикт България арх. Илиян Николов.
На церемонията, която се проведе в двора на училището, участваха само ученици от първи, пети и осми клас заради противоепидемичните мерки.
Тържества по октриването на учебната година се проведоха и в останалите училища на общината. Всички 84 първокласници, които за първи път прекрачват училищния праг получиха като подарък комплект с ученически пособия от първа необходимост с послание на кмета Илкнур Кязим. Помагалата са сигурени от община Момчилград и съдържат тетрадки по български език и по математика, скицник, гланцово блокче, флумастери, пластелин, молив и други пособия.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!