BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Илхан Кючюк: За Младежко ДПС единството в многообразието е кауза

„За много хора единството в многообразието е просто израз, но за нас това е кауза“, заяви лидерът на младежите в ДПС Илхан Кючюк. Евродепутатът от групата на либералите в ЕП е начело на младежката организация вече 8 години.

Днешната национална конференция на Младежко ДПС се провежда онлайн и е под мотото „МЛАДЕЖКО ДПС – БЪДЕЩЕТО ДНЕС“

Заедността, като човешка близост, и сега се трансформира в сегашната конференция, която се провежда онлайн, каза той. С младежки акции показахме, че никой няма да бъде изоставен, напомни Кючюк за изпитанието, в което се намираме – пандемията.

„Да си поставим най-високите цели и най-високите стандарти, за да бъдем крачка пред другите. Хиляди сме заедно в този момент. Именно пандемията със своята изолация и ограничения показа колко силно се нуждаем един от друг“, подчерта той.

„Младите ни хора се ползват с доверие пред европейските ни партньори“, заяви лидерът на Младежкото ДПС, като припомни, че те бяха домакини на световни форуми на либералите. „Именно уникалният политически модел у нас може да допринесе за развитието на Западните Балкани“, акцентира Кючюк.

Той подчерта, че за младежите в ДПС имат много добри учители, в които се вслушват.

ДПС

Кючюк посочи, че младежите са признателни на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и на лидера на партията Мустафа Карадайъ, който е и първият председател на Младежко ДПС.

„Важно е да сме признателни и да не забравяме нашите учители. Д-р Доган казва, че най-ценният капитал на един политик е знанието“, припомни Илхан Кючюк и зададе риторичния въпрос колко от съвременните лидери имат късмета да се учат лично от такъв учител.

„Мустафа Карадайъ, като първи председател, положи основите на Младежко ДПС, посочи Кючюк.

„Налагаше ни се да вземем и трудни решения, като това – да напуснем Националния младежки форум, въпреки че бяхме сред учредителите му, но нямаше как да съжителстваме с крайния национализъм“, каза още в отчета си лидерът на младежите в ДПС.

„17 г. съм част от ДПС. Моят ангажимент към Младежко ДПС ще продължи във времето“, завърши речта си на дигиталната конференция лидерът на младежката организация.

Поздрави онлайн поднесоха европейските либерали в лицето на Мартин Коте и либералите от Северна Македония, от чието име приветствие поднесе Димитър Ванчов.

Dariknews

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!