BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан прие гости от Нилюфер, Бурса

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си Наджи Кале, председател на фирма „Нил-Бел“ към побратимената община Нилюфер, Бурса и Ремзи Аптиоглу, почетен председател на Сдружението на изселниците от Пловдивския район „Филдер” в Нилюфер.  На срещата присъстваше и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Основната тема на разговорите бе продължаването на доброто сътрудничество между двете побратимени общини.

Кметът инж. Изет Шабан запозна гостите с предстоящите важни събития, които ще се проведат през тази година, като организирането и провеждането на Фестивалът на Чистите храни от Родопите, честването на 60-годишния юбилей от обявяването на Ардино за град, както и 100-годишнината от основаването на читалище „Родопска искра“ в град Ардино.

Председателят на фирма „Нил-Бел“ Наджи Кале предаде сърдечните поздрави от кмета на община Нилюфер Тургай Ердем, а почетният председател на „Филдер“ Ремзи Аптиоглу предаде поздравите на председателя на организацията Мюмюн Тенекеджи. Двамата  изразиха надеждата си, че взаимоотношенията между двете побратимени общин ще продължат да се развиват и в бъдеще, както в икономическата, така и в културната сфера.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!