BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Коронавирусът е бил в отпадъчните води в Барселона още през март миналата година

Изследователите от университета на Барселона откриха частици на новия коронавирус в проби на отпадъчни води, събрани в града още на 12 март 2019 г., съобщи ТАСС, като цитира съобщение на университета.

„Изследователи установиха присъствие на вируса, предизвикващ новата коронавирусна инфекция, в проби от отпадъчните води на Барселона, събрани на 12 март. Тези резултати може да означават, че инфекцията е присъствала много дълго, преди да е станало известно за случай на Ковид-19 в света“, се посочва в съобщението.

Специалистите допускат, че първоначално много случаи на заразата са били приемани за грип. Това пък може да означава, че коронавирусът е присъствал в Испания година, преди Световната здравна организация да обяви пандемия.

Неотдавна експерти от италианския Висш институт по здравеопазване установиха, че частици на коронавируса се присъствали в отпадъчните води на Милано и Торино през декември 2019 г.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!