BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кърджалийски депутат: Вицепремиерът е нещо като идиотче, така ли? Държи се като тийнейджър, който открива ракията!

„Валери Симеонов е нещо като дете идиотче, така ли?“, така кърджалийският депутат Александър Симов коментира в студиото на Bulgaria ON AIR скандалните думи на вицепремиера и един от лидерите на Обединените патриоти Валери Симеонов.

Вчера, в един от сутрешните блокове на национална телевизия, Симеонов нападна руския патриарх Кирил с думите: „Този Кирил не е слязъл от небесата, не е слязъл от Рая и не е пратеник на Господ Бог или на Исус Христос.

Патриарх Кирил е известен като цигарения митрополит на Русия. От 1996 г. той има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари.

Тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари за 14 милиарда и 4 милиарда вино за нуждите на църквата, пак безакцизно. Тоя, същият, има частен самолет, той има вила в Швейцария, на тоя часовникът му е 30 000 и тоя, същият, да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент.

Я си представете нашият Неофит да отиде в Русия, да застане пред Путин и да започне да му тропа: „Алоо, ти откъде падна, бе? Ти не знаеш ли Кирил и Методий какви са?” Какво ще стане с него? Византийци ли са Кирил Методий, както неграмотно твърдеше Путин?

А този е духовно лице. Духовно лице, когато ти споменава жертвите в тея сражения, тоя да им вади костите и да ги изхвърля от историята. Какъв е тоя? Това не е източно православен духовник. Това е агент Михайлов, от съветското КГБ, доказано. Второразрядно съветско ченге да дойде да ми кое е истина и кое не – извинявайте, няма как да стане…”.

Заради тези думи Волен Сидеров поиска Симеонов да се извини.

„Аз не приемам тона на патриарх Кирил, но не може да се държи един вицепремиер като тийнейджър, който за първи път открива ракията. Сега единственият вариант е оставката му“, каза кърджалийският депутат от БСП Александър Симов.

„Недоволството на българските граждани от управлението на „Борисов 3″, както и от случващото се с ЧЕЗ, е факт. Това бе потвърдено от няколко независими социологически проучвания. Хората силно се интересуват от това как под носа им се опитват да ги правят на маймуни“, отсече в студиото на „България сутрин“ депутатът от БСП. / rodopi24.blogspot.bg

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!