BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Летни температури в последния ден от седмицата, в Кърджали до 27 градуса

Последният ден от тази седмица ще е горещ с температури в летния диапазон – между 26 и 31 градуса. Най-високи стойности на термометрите в ранния следобед очакваме по поречието на река Дунав, а най-прохладно ще е около крайбрежието – 20-22 градуса.

Oколо и след обяд в Югозападна България ще се появи вятър. Облачността ще е минимална сутринта, в часовете следобед ще започне да се увеличава. В планинските и предпланинските райони са възможни кратки превалявания с гръмотевична активност. Температурите там – от 10 до 18 градуса.

Новата седмица започва с горещини. Понеделник ще е горещ с температури около и над 30 градуса в Северозападната половина на страната. Формиращият се от северозапад над Европа студен фронт ще се усети у нас във вторник и сряда. Вторник – силен вятър, краткотрайни превалявания с гръмотевици и риск от градушки в източната половина на страната. В сряда – сравнително по-ниски температури – около 23 градуса средно за страната.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!