BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лустрация в парламента и електронно гласуване поиска Хасково на протестно шествие

Нови лица и експертно правителство, лустрация в парламента с прекратяване на възможността да си депутат до пенсия, електронно гласуване и възможност за бизнес на светло с бъдеще, поискаха младите хора, които се събраха на протеста тази вечер в центъра на Хасково.

Във втория ден на недоволството протестърите на площад “Свобода“ скандирахаа отново за оставката на управляващите и се обявиха срещу „мутренско-олигархичния модел“, в който се управлява държавата.

От Хасково тази вечер отново се чуха гласове за оставката на главния прокурор Гешев.

Много от младите дойдоха на протеста с децата си, а по-възрастните подкрепиха исканията им за бъдеще в родината.

Младите посочиха, че виждат бъдещето на България през промяната с експертно ново правителство, с нови лица и хора некомпроментирани, израснали в прехода и страдали в него. 

„Надяваме се да прекъсне това безумие, което се случва тук. На протеста сме, за да изпълним гражданския си дълг, защото България е нашата родина, ако можем да останем и да живеем тук, ще предпочетем България. Не ни харесва прокуратурата да действа като бухалка, да действа по поръчение на маститите олигарси.“, споделиха младите хора. 

С трибагреника и със знамето, изписано със заветните думи „Свобода или смърт“ от площада хората тръгнаха в протестно шествие по главните улици на града.

Скандирания „Оставка“ имаше пред сградата на община Хасково, а след това и пред съдебната палата. Там беше обявено, че прокурорите са излезли днес в подкрепа на Гешев, и този акт беше освиркан, а ръкоплясканията бяха за местните адвокати, които пък разпространиха позиция с искане за оставката на главния прокурор.

„Хора на власт, за които приоритет са гражданите, а не техните лични интереси.“, поискаха още хасковлии.

Протестът тази вечер завърши отново на централния площад с „Мила родино“ и българско хоро.

Недоволството от настоящото управление ще бъде изразено и утре вечер в центъра на града.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!