BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мащабно изследване в Бургаско ще търси каква част от работещите в туризма са влезли в безсимптомен контакт с коронавируса

Вторият етап от мащабното имунологично изследване в Бургаска област ще бъде извършено след края на туристическия сезон. Това съобщи в Бургас директорът на Центъра за заразни и паразитни болести, проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му целта на второто изследване е да се установи каква част от работещите в туризма и срещали се с идващи от чужбина, са влезли в безсимптомен контакт с вируса.

Проф. Кантарджиев посочи, че резултатите от първата вече приключила фаза от изследването в Бургаска област, показвали, че жителите й са били изключително дисциплинирани и са спазвали мерките в месеците февруари, март и април. По думите му резултатите показвали изключително ниска циркулация на вируса и нисък риск за хората, пребиваващи на това място в следващите няколко месеца.

Проф. Кантарджиев каза, че западните туристи искат сигурност, обръщат особено внимание дали в заведенията, хотелите има дезинфектанти, дали е спазено отстояние от масите, без значение дали са разположени навън или вътре в помещение.

Ако това работещите в туризма успеят да осигурят, ще имат хубав сезон, добави Кантарджиев.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!