BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Монтираха люлки-везни в Хасково и поставиха специална настилка под тях

Днес завърши монтажът на ударопоглъщащата настилка под комбинираните люлки-везни за деца с увреждания, съобщиха от община Хасково. Те се намират в Градската градина и в парка на булевард „България“ 59, до заведението за бързо хранене „Ана Мария“.

В понеделник предстои съоръженията да бъдат сертифицирани и едва тогава ще бъдат разрешени за ползване от децата. На място са поставени предупредителни табели и ограждащи ленти. Община Хасково моли родителите и децата да не използват люлките през почивните дни.

Люлките-везни са поставени в достъпна среда и са съобразени с изискванията на производителите на специализирани помощни средства за деца и лица с увреждания.

Община Хасково е първата в България, която финансира със собствени средства съоръжения за игра на деца с двигателни проблеми. Във всички други общини, където са монтирани такива уреди, финансирането е от спонсори и благотворителни кампании, организирани по проекта „Различните“ деца на България“.

Поставянето на тези съоръжения е изпълнен ангажимент от кмета на Хасково Станислав Дечев, поет пред родителите на деца с увреждания по време на обсъждането на Бюджет 2020.

Двете комбинирани люлки са на стойност е 10 824 лева. Произведени са от „Екотрайк-БГ“ ЕООД. Съоръженията се монтират върху бетонен фундамент, който е направен по задание от ОП “Екопрогрес“. Ударопоглъщащата настилка и за двете люлки е от фирма „Джемер“. След монтажа на специалната настилка днес, от фирмата дариха две пейки за социални институции в Хасково. Първата изненада екипа на Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, а втората по волята на дарителя отиде при екипа на Новото преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!