BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НАП в Кърджали призовава своите клиенти: Ограничете посещенията в офиса на агенцията

„С оглед динамичната обстановка в страната, свързана с корона вируса, съветът към всички наши клиенти е, да се въздържат от лично посещение в офиса на НАП в Кърджали, освен ако случая не налага това. Към момента обслужването на клиенти в офиса на Националната агенция за приходите тук се   извършва при стриктно спазване на всички указания и мерки на Националния оперативен щаб“, съобщи директорът на приходната администрация тук  Елван Гюркаш.

Тя уточни, че гражданите, които разполагат с ПИК или квалифициран електронен подпис, могат да подават данъчни и осигурителни декларации и справки онлайн на адрес: https://inetdec.nra.bg/, без необходимост от посещение в офиса на НАП.
Плащания към бюджета могат да се извършват онлайн без необходимост от посещение в офиса на НАП, чрез виртуален ПОС терминал напълно безплатно, с цел редуциране събирането на голям брой хора в обслужващата НАП банка на място в офиса.“, допълни г-жа Гюркаш.

Здравно осигурителният статус на гражданите вече се актуализира два пъти дневно – в 12.00 часа на обяд и в полунощ, вместо два пъти седмично, както беше досега. По този начин всички граждани, които са възстановили здравните си права, както и аптеки, болнични заведения и други лица, предоставящи медицински услуги, ще могат веднага да проверят актуалния здравноосигурителен статус на конкретен гражданин.

Не се налага посещение в офис на НАП за издаване на хартиен документ за удостоверяване на здравно-осигурителен статус, припомнят от приходната агенция.

Допълнителна информация за данъчно-осигурителните изисквания може да се получи на информационния телефон на агенцията 0700 18 700, по имейл на електронните адреси за контакт в сайта на институцията https://nap.bg/page?id=24

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!