BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НЗОК иска отчети в реално време от джипитата, те не искат

Предложението за отчитане в реално време на дейността, извършвана от лекарите в извънболничната помощ, ще доведе до намаляване на времето за прегледи и ще увеличи административната работа на медиците. Това се казва в писмо от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, изпратено до министъра на здравеопазването, до управителя на НЗОК, до председателя на Българския лекарски съюз /БЛС/ и др.

Предложението е вписано в проект на договор за изменение на Националния рамков договор /НРД/, който се обсъжда между представители на БЛС и на НЗОК. Очаква се до няколко дни да бъде подписан анекс към НРД, но съсловната организация също изрази несъгласие с предложението.

Отчитането в реално време десетки пъти на ден не е част от електронното здравеопазване, посочват още от сдружението на общопрактикуващите лекари и допълват, че подобен начин на отчитане би бил допълнителна тежест за тях. Целта на елекронното здравеопазване е именно намаляване на административната натовареност на лекарите, подчертават от сдружението.

Целта на отчетите в реално време – след всеки извършен преглед, според сдружението, е увеличаване на контрола от страна на НЗОК.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!