BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов пожар в Хасковска област, обхвана 500 дка сухи треви и гора

На територията на област Хасково се развива нов пожар, съобщиха от Областна администрация в Хасково.

Той е между селата Георги Добрево и Оряхово в община Любимец. Пожарът е в труднодостъпна местност. Горят сухи треви и широколистна гора. Пламъците са обхванали площ от 500 декара. На мястото са пет противопожарни екипа от „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково. Към настоящия момент няма застрашени населени места.

В момента четири са горските и полските пожари на територията на област Хасково. На територията на община Димитровград са локализирани два малки пожара. Продължава да гори и в Сакар. Пожарът на територията на общините Тополовград и Свиленград, който обхвана над 50 000 декара площ, все още не е потушен.

Днес на място пристигна и премиерът Бойко Борисов, заедно с вътрешния министър Христо Терзийски. Министър председателят даде висока оценка за работата на противопожарните екипи, полицията, гранична полиция, горските и общински служители и на доброволците, включили се в овладяването на стихията.

Опасността от пожари в Хасковска област остава висока. Апелът на областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова е за повишено внимание и отговорност от страна на всички жители на област Хасково.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!