BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма да се дължат наеми за общински имоти в Момчилград за времето на извънредно положение

Физически лица и фирми, които ползват помещения на община Момчилград и не развиват дейност заради обявеното извънредно положение в страната, няма да дължат наеми. Решението беше гласувано единодушно от общинските съветници по предложение на кмета на общината Илкнур Кязим. Няма да са дължими и сумите по договорите за тротоарно право. Облекченията влизат в сила от 13 март и важат до отмяната на извънредното положение в България. 
„Целта ни е да подпомогнем хората и малкия бизнес в тези трудни за всички нас дни. Общинските съветници гласуваха единодушно предложението, за което им благодаря. Само ако сме заедно и сме единни можем да преодолеем трудностите“, заяви Илкнур Кязим. По време на сесията тя запозна общинските съветници с мерките, предприети от община Момчилград за предотвратяване разпространението на коронавируса.
Общинските съветници одобриха и тригодишната бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2021-2023 г. на община Момчилград. Клетва положи нов съветник от ДПС – Ахмед Шуаиб. Той влиза в общинския съвет на мястото на Гюлюзар Исмаил, която в началото на март беше назначена за заместник-кмет на община Момчилград.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Момчилград.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!