BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма заразени с коронавирус наши изселници в Истанбул,Китай им праща хапчета срещу болестта

Няма заразени наши изселници в „българските” квартали в Истанбул. В същото време обаче нашенци са силно притеснени от неизвестностите, свързани с новата болест, въпреки грижите на валийството. В момента ситуацията се следи отблизо от изселническата организация  Бултюрк със седалище в Истанбул. Това съобщи за Кърджали бг вести нейният председател Рафет Улутюрк. Той посочи, че поддържа връзка с кметовете на общините с изселници. В Байрам паша и Авджилар няма инфектирани. В Гаази Осман паша има двама, но те не са нашенци. В Балджилар и Арнауткьой,където живеят изселници ,заминали отдавна по спогодби, също не са регистрирани заразени.

 Настанените на лечение в болници наши изселници в тези квартали се следят от д-р Недим Биринджи, член на ръководството на „Бултюрк”. По негова информация в болниците в кварталите Байрам паша и Гаази Осман паша са пристигнали лекарства срещу коронавируса от Китай. За сега са в малки количества, но се очакват още пратки.

  Георги Кулов


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!