BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма пропуснат материал от учениците на „Славейков“, на които им предстоят матури

До момента учениците от СУ „П.Р.Славейков“, на които предстоят Държавни зрелостни изпити и Национално външно оценяване в края на тази учебна година нямат пропуснат материал. Това споделиха преподаватели на различни паралелки от12-и, 10-и, 7-и и 4-и класове. Тяхното общо мнение е, че ако принудителната ваканция не бъде удължена допълнително, те ще могат да бъдат в крак с разпределението на урочната дейност.

Изкарахме късмет, че успяхме да приключим навреме с теорията преди да започне тази ваканция. Сега остават някои допълнителни теоретични неща, които трябва да се доизяснят, Аз предавам на 12 „б“ клас. Те са с профил „Биология“. С дванадесетокласниците се подготвяме основно за матурите. Това ни е работата и ако бяхме реално на училище. Вчера правихме тестове за ДЗИ. Те си ги свалят самички, решават ги и когато имат питания и въпроси, свързват се с мен, питат ме, отговарям им и коментираме“, разказва преподавателката по Биология Димитрина Банева.

Вече е подготвила нови тестове, непознати за бъдещите абитуриенти. Казва, че те вече знаят скалата за оценяване и сами ще могат да си направят сметката какво им е нивото, но тя ще им пише и оценки. Споделя, че е била скептично настроена в началото, но сега вижда големия интерес към обучението. проявяват голям интерес към обучението Това я кара да се чувства уверена, че макар и при тези условия, възпитаниците ѝ ще се справят.

Седмокласниците са другата възрастова група, на която предстои важно Национално външно оценяване през май. Учителката по Български език Ани Димитрова и нейните ученици следят обучението по БНТ2 и подбират интересни материали учебниците, от помагалата, ползват и възможностите на платформата Уча.се. Наблягат и на практическите занимания. До момента нямат пропуски в изучавания материал и ако не продължи твърде дълго ваканцията, убедена е тя, децата ще усвоят нужните им знания, за да се справят с Външното оценяване. „В момента вайбърът ми е пълен с техни работи, пощата също, месинджъра, а и имам и група във Фейсбук. Децата работят с желание и това ме радва много“, споделя госпожа Димитрова.

„До тук ние сме в час. Всичко, което е трябвало да вземем до момента, ние вече сме го взели като материал, нямаме пропуски“, разказва и класният ръководител на 4 клас Николина Андонова. По думите ѝ учудваща е реакцията на родителите. „До този момент те рядко участваха в подготовката на децата си и нямаха ангажименти с тях. Сега са вкъщи, виждат как протича обучителният процес и споделят – сега разбираме за какво става въпрос. Стават свидетели как нанасям редакции и правя отзиви върху работата на децата, но това се отнася по някакъв начин и до родителите, защото не са били на място, когато детето е работило“, разказва още Николина Андонова.

При десетокласниците изпитът, който се предвижда при завършването им и ще се проведе за първа година, не би трябвало да притеснява нито учениците, нито родителите, категорична е преподавателката по БЕЛ Тонка Хаджинакова.„Смятам, че ще компенсираме, особено като се има предвид, че тази оценка няма никаква тежест. Не е толкова сериозно положението, ако не успеят да се справят, затова не са нужни толкова притеснения“, казва тя.

Пълната мобилизация на целия учителски колектив, на училищното ръководство и на всички ученици ще гарантират едно успешно завършване на учебната година и най-вече на зрелостниците и седмокласниците.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!