BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Ардино следи строго за спазването на мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19

Във връзка с издадена заповед на министъра на здравеопазването за необходимостта от предприемане на мерки във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати напомнително писмо до всички държавни институции, както и до работодателите в малкия и среден бизнес на територията на общината, в което ги призовава за стриктно спазване изискванията на министъра на здравеопазването, РЗИ-Кърджали и издадените заповеди.

„Нека заедно да споделим и да спазваме наложените ограничителни мерки, които са неминуеми за успешно справяне с вирусната инфекция. Нека всички да проявим разум, да бъдем отговорни, за да се справим заедно със ситуацията“, заяви инж. Изет Шабан.

Във връзка с разпространението на COVID-19, Община Ардино въведе допълнителни мерки и ограничения. От началото на седмицата, достъпът на граждани до сградата на общинската администрация е ограничен, а обслужването се извършва от фронт-офис в главния вход на общинската сграда.Осигурени са предпазни маски за всички служители, работещи в общинската администрация.

Извършени са дезинфекционни мероприятия на необходими места, съгласно указанията от Министерството на здравеопазването,с най-голямо струпване на хора, като автогарата, общински пазар.

В местната Многопрофилната болница за активно лечениеи филиала на Центъра за спешна медицинска помощ, е създадена добра организация за работа.Община Ардино осигури респиратни маски МР-70 за медицинския и обслужващ персонал, които защитават дихателните пътища от радиоактивен прах и аеролози.Въведен е контрол върху пропускателния режим в лечебното заведение.

Препоръчва се временно преустановяване на частните мероприятия с масов характер на открито и в закрити помещения на територията на община Ардино, както и да се преустановят посещението на гражданите на пазарите, както следва:гр. Ардино – понеделник; Бял извор – петък; Жълтуша – събота; Падина – неделя.

При завръщане на лица пребивавали в чужбина да се спазва 14 дневен карантинен период при домашни условия.

Умоляват се гражданите да останат по домовете си, особено хората над 60-годишна възраст.

Гюнер Шукри


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!