BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинският кризисен щаб в Кърджали: Общинската контрола проверява търговски обекти за спекула

Общинският кризисен щаб проведе и днес поредното си заседание, на което бяха обсъдени изпълнението напротивоепидемични мерки на територията на цяла България, спазването на мерките на територията на община Кърджали.Служителите от общинска контрола продължават с проверките в работещите търговски обекти. Те следят и за спазването на часа за пазаруване от 08.30 до 10.30ч. само от хора над 60г., както и на бензиностанциите, където е забранена консумация  на място от заведенията за бързо хранене и хранителните магазини.

25  са подадените  и изпълнени  заявки в Домашен социален патронаж   от 16.03.2020г. до момента за доставка на храна и закупуване на хранителни продукти от първа необходимост и медикаменти, изписани с рецепта на  самотни, трудноподвижни и лежащоболни лица и възрастни хора без близки.Изпълняват се и заявкиза заплащане на битови сметки. Средствата за покупките се осигуряват от лицата. Заявките за услугите се приемат на телефон  0361/ 6 45 42, на който ще се приемат заявки и презпочивните дни. Служителите на Домашен социален патронаж приематзаявките всеки работен ден от 09.00 до 16.00 ч.  Според вида на подадената заявка тя се изпълнява в рамките на работния ден или най-късно на следващия ден.

          В условията на извънредно положение Домашен социален патронаж работи без промяна в графика, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.Продължава разносът на храна по домовете  на 120 възрастни хора  при досегашния график.В петък се раздава храна  за събота и неделя, а съдовете в които се предоставя храната щателно са дезинфекцират. Домашните санитари обслужват седмично около 30 души.

Продължава събирането на данни за  самотно живеещи възрастни и социално слаби хора. Подадена е информация от 22 населени места за 120 души.В града се търси съдействие от домоуправителите. Тези хора ще бъдат подпомогнати  по  инициатива на кмета на общината инж. Хасан Азис с доставка на храна и медикаменти и с посещение на медицинско лице в дома.

Миенето и дезинфекцията на обществени места и улици е спряно заради валежите. Извършва се дезинфекция на автобусните спирки, на КПП доЧилик и Широко поле, както и в КАТ.

Днес кметовете на населени места са уведомени стриктно да контролират струпването на хора /особено около търговските обекти/. Те трябва да предупреждават собствениците и при необходимост да подават сигнал до районния полицейски инспектор за нарушаване на заповедите на министъра на здравеопазването и на кмета на община Кърджали.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

         

         


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!