BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата в Кърджали разпореди проверки в магазини и аптеки срещу спекулата

По разпореждане на  Окръжна прокуратура – Кърджали се извършват проверки за законност, относно спазване на разпоредбите на Закона за  лекарствените продукти в хуманната медицина, Закона за храните, Закона за защита на потребителите на територията на област Кърджали.

Проверките се извършват предвид това, че в условията на обявеното извънредно положение в страната, при засиленото търсене на лекарства, медицински изделия и хранителни продукти, е необходимо предотвратяването на случаите на търговия с лекарствени продукти без разрешение, на продаване на лекарствени продукти на цени, надвишаващи образуваните по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, както и на продаване на лекарствени продукти чрез сключване на договори за продажба от разстояние. В обхвата на проверките е и реализирането на официален контрол на всички храни.

Проверките са възложени на директора на Регионална здравна инспекция, гр.Кърджали, на Областна дирекция по безопасност на храните, на ОД на МВР-Кърджали, на ТД на НАП – Пловдив и на Регионална дирекция на Комисията за защита на потребителите, гр.Пловдив.

Проверките ще продължат до отмяна на обявеното извънредно положение в страната.

При констатирани нарушения контролните органи ще предприемат действия за налагане на административни санкции. В случай на установени данни за извършени престъпления е указано да бъдат уведомявани компетентните териториални прокуратури.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!