BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първите чужди туристи за сезон „Лято 2020“ кацнаха на „Летище Бургас“

Първите туристи за сезон „Лято 2020“ кацнаха на „Летище Бургас“ с полет от Амстердам, Нидерландия.

На борда на самолета бяха 178 пасажера, сред които и 3 бебета.

Туристите слязоха с маски от самолета, където те са задължителни по време на полета. На пистата бяха посрещнати от служители на летището. Всеки пасажер получи торбичка с рекламни материали на България. 

Туристите ще почиват в Слънчев бряг.

На летището се спазват всички мерки за сигурност и хигиена предписани от Министерството на здравеопазването.

Първите за летния туристически сезон чужди туристи бяха посрещнати от кмета на Бургас Димитър Николов и министъра на туризма Николина Ангелкова.

Четири полета от Германия очаква утре Летище-Бургас. Непосредствено след това започват полети от Чехия, Словакия, Словения. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. Той изрази надежда, че туризмът ще влезе в нормален ритъм и добави, че Община Бургас продължава да работи активно за облекчаване на процедурите за привличането на повече туристи.

Традиционно повече от 30 процента от чуждите гости в Бургаски регион са от страни извън Европейския съюз /ЕС/. Затова в понеделник ще внеса до Външното ни министерство и Министерството на здравеопазването искане да отпаднат ограниченията за 14-дневна карантина за руски туристи и всички останали, извън ЕС. Другият вариант е да получим компенсиране, заради невъзможността да приемаме туристи от тези страни, заяви Николов.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!