BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ремонтират пътят Ардино-Кърджали – основна пътна връзка в региона

Ремонтира се третокласният път III-865 Ардино – Кърджали. Направлението е основна пътна артерия за област Кърджали и Южен централен район. През последните 30 години не е извършван цялостен ремонт на пътната отсечка от Ардино до Кърджали. Заради планинския характер на терена няма алтернативни маршрути за тежкотоварния трафик. Повишената товароносимост на превозните средства и дългият експлоатационен период доведоха до множество деформации на пътното платно.

В компрометираните участъци на трасето ще бъде обновена пътната настилка и ще бъде възстановено отводняването. Предвидено е попълване и подравняване на банкетите, нови бетонови улеи, направа на облицовани канавки. Ремонтните дейности се извършват без прекъсване на движението и трафикът е в лентата, незасегната от строителните дейности. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация, тъй като преминават през участък със строителни дейности.

Индикативната стойност на ремонтните дейности е близо 5,4 млн. лв. Средствата са от бюджета на АПИ. Строителните работи ще се изпълнят от пътноподдържащото дружество, с което агенцията има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Кърджали.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!