BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РИОСВ наложи 4 акта на ВиК – Хасково

Издадени са 4 наказателни постановления по 1000 лева на ВиК – Хасково, става ясно от отчета на Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково за май.

Глобите са наложени затова, че не са спазени определените в разрешителните за заустване индивидуални емисионни ограничения. Става дума за канализационни системи в Харманли, Любимец, Симеоновград и Ивайловград,

РИОСВ в Хасково през месец май извърши 101 проверки на 100 обекта.
През месеца бяха извършени проверки на 34 лечебни заведения за болнична помощ, центрове за спешна помощ и самостоятелни медико-диагностични и технически лаборатории, предвид разрастващата се епидемия от Covid-19. По време на инспекциите не са установени лечебни заведения и лаборатории без сключени писмени договори с лица, притежаващи съответния документ за обезвреждането на опасните отпадъци, образувани от дейността им съгласно Закона за управление на отпадъците.

 През май бяха извършени проверки и по дадените предписания до общините, във връзка със заповед на министъра на околната среда и водите за почистване на нерегламентирани замърсявания, включително на речните легла и прилежащите им територии, попадащи в териториалния обхват на съответните общини. Проверени са всичките 17 общини в областите Хасково и Кърджали, за които отговаря РИОСВ в Хасково. Не са констатирани замърсявания в проверените участъци.

За периода са почистени 22 нерегламентирани сметища в региона. През месеца на „Зеления телефон“ са постъпили 7 сигнала.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!