BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Световен ден на плетенето отбелязаха в Крум, плетоха шалове за лекари

Световният ден на плетенето бе отбелязан в димитровградското село Крум. Събитието се проведе по инициатива на местното читалище „Просвета 1926” с председател Недка Иванова.

Празникът се отбелязва за шеста поредна година в селото. Днес обаче честването беше малко по-нетрадиционно заради разпространението на коронавируса в страната. Събраха се хора в тесен кръг.Самодейките се събраха в парка в селото.

Те плетоха на ръка шалове, които подредиха в изложба. Изплетени са 6 дамски шала и 6 мъжки, но броят им ще се увеличи. Те ще бъдат дарени на лекари и хора в бели престилки, грижещи се здравето на хората и борещи се с коронавируса.

Въпреки пандемията, празникът се осъществи без гости и фестивал за стари градски песни, каза секретарият на читалището Минка Илева. Тя благодари на кмета на Димитровград Иво Димов за даденото разрешение за провеждане на празника в селото, в условията на тази извънредна обстановка. Благодари и на самодейците, включили се в организацията.

Прозвучаха музикални поздрави от Групата при читалището, които изпълниха стари градски песни.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!