BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Скейт площадката на „Кенана“ любимо място, но опасно

Хубавото време напоследък и падането на забраната да се посещават парковете, извади хасковлии отново навън, десетки предпочитат да направят своята разходка в парк „Кенана“. Много от децата и тинейджърите отново изпълниха с колела, скутери и ролери скейт площадката в парка, която е сред любимите им места да се раздвижат и забавляват.

Любимото място обаче се е превърнало в доста рисково за тях пространство с времето, заради разбитите на места съоръжения. Стърчат метални части от тях, има разместени и ръждясали плоскости, а тук-там зеят дупки в дървените части на рампите.

Много от родителите, които водят децата си на това място споделят, че са готови да се заемат с възстановяването на мястото, но се опасяват, че без разрешението от общината това не е възможно. 

Ремонтът не е кой знае колко трудоемък, нито пък са необходими огромни средства за него-просто малко боя, няколко плоскости и машинария, с която да се закрепят разместените части по-стабилно към земята. 

Младежи, които се занимават с изкуство пък са готови да се включат с освежаването на мястото и възстановяването на графитите, има план и за нови. Те ще го направят безвъзмездно, ако има кой да им подаде ръка и да им подсигури необходимите материали-бои и спрейове, и разбира се, ако получат разрешение от стопанина на спортния атракцион-община Хасково.

Красимира Славова


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!