BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Срокът за регистриране на тютюнопроизводителите е удължен до 30 април

На интернет страницата на Областна дирекция „Земеделие” в Кърджали е публикуван образец на заявлението

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева срокът за вписване на тютюнопроизводителите в регистъра по чл.4, ал.2 от Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия за реколта 2020 г. е удължен до 30 април.

Удължаването бе поискано от председателя на Националната асоциация на тютюнопроизводителите -2010 /НАТ – 2010”  Цветан Филев по настояване от тютюнопроизводителите. По този начин ще се даде възможност за регистрация на по-голям брой земеделски стопани, желаещи да се занимават с тютюнопроизводство през тази година.

На интернет страницата на Областна дирекция „Земеделие” в Кърджали е публикуван образец на Заявление за вписване в регистъра на тютюнопроизводителите. В него се посочва информация за производителите, които могат да бъдат физически лица, юридически лица или еднолични търговци.

Към заявлението производителите прилагат копие от сключените договори за изкупуване на суров тютюн; документ, удостоверяващ правното основание за ползването на земеделските земи /при площ над 5 дка/; информация, индивидуализираща земеделските земи, върху които се отглежда тютюн /при площ до 5 дка/; копие от протокол за количествата тютюн, изкупен за предходната година.

Валери НЕДЯЛКОВ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!