BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът отказа да освободи тийнейджъра, обвинен за убийството на Кокала

Хасковският окръжен съд отказа да освободи 14-годишния Васил Г., обвинен за убийството на 61-годишния Димо Димчев – Кокала в село Александрово, съобщиха от Темида.

Припомняме, че престъплението беше извършено на 24.11.2019 година. Тогава беше задържан и 13-годишният Дончо, братовчед на Васил. По-малкият не подлежи на наказателна отговорност, тъй като е малолетен и беше изпратен в интернат.

Днес съдът, прецени, че събраните до настоящия момент доказателства не разколебават тезата за съпричастност на обвиняемия Васил към престъплението, извършено с особено висока степен на обществена опасност. Именно поради това и с оглед предвиденото наказание „лишаване от свобода“, опасността от укриване на обвиняемия се явява обоснована и реална.

Разследването е в крайната си фаза и предстои приключването му, поради което искането за изменение на мярката се явява необосновано и от първоначалното й вземане не е изтекъл срок, който да надвишава предвидения в закона. Също така с молбата не се сочат и представят доказателства, които да предполагат вземане на друга мярка за неотклонение. С оглед на тези съображения съдът остави без уважение поредното искане.

Определението на Окръжния съд в Хасково подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!