BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Училищата от Хасково кандидатстват за оборудването на дигитални класни стаи

Директорите на общинските училища в Хасково могат да кандидатстват за финансиране на дигитални класни стаи, съобщиха от местната администрация. Срокът за това е до 19-ти юли.

Средства ще бъдат отпускани за визуализация и устройства за безжична връзка с тях, мултимедийни проектори с или без интерактивен образ, устройства за безжична връзка между персонални устройства и средства за визуализация, LCD екрани. Освен това училищата могат да заявят финансиране за закупуване на преносими компютри с различни параметри. Максималният размер, който могат да получат за тези дейности е до 5000 лева.

Средствата, които ще се отпускат за стартиране на цялостен училищен проект с минимум една паралелка с дигитално устройство за всеки ученик, са до 24 000 лева.

Общият размер на финансирането, предназначено за дигитални класни стаи в училищата на територията на общината, е в рамките на 70 000 лева.

Задължителното условие за получаване на подпомагането обаче е образователната  институция да осигури собствен финансов принос в размер на не по-малко от 50 % от стойността на заявените за закупуване устройства и софтуерни продукти, уточняват от администрацията.

Освен това училищата трябва да изберат само една от трите финансиращи дейности.

Идеята в местния бюджет за тази година  да бъде заделена сума за модернизация в образователната система и по-конкретно за дигитализация на класните стаи в хасковските училища, възникна по време на общественото обсъждане на основната финансова рамка на Хасково за 2020 г, предложена от Общината през януари.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!