BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Филхармония „под карантина“ записа „Music“ от разстояние (видео)

Изолацията заради коронавируса не е пречка за музиканти, които искат да записват заедно, макар и от разстояние. Свидетелство за това е новият запис на британския певец и автор на песни Джон Майлс и Антверпенския филхармоничен оркестър, предаде Ройтерс.

Музикантите – над 70 на брой, редовно участват в годишната европейска поредица от класически и поп концерти „Night of the Proms“. Тъй като проявата е отменена заради пандемията от коронавируса, те са записали химна й „Music“ в условията на изолация.

Джон Майлс пее и свири на пиано от дома си в Североизточна Англия, докато останалите изпълняват своите части на други места в Европа, следвайки клик трак, за да спазват времето. Отделните парчета са комбинирани в студио.

„Не беше трудно да ги съчетаем, тъй като всички бяхме на една и съща страница“, споделя Майлс. Парчето „Music“ е от албума му „Rebel“ (1976). Песента е намирала място в Топ 10 на чартовете в няколко европейски страни и редовно фигурира в проявата „Night of the Proms“, стартирала през 1985 г.

Видеото показва как музикантите записват парчето.

„Много хора казват, че текстът и музиката на песента са вдъхновяващи“, казва 70-годишният Джон Майлс, който е свирил на клавирни инструменти и китара и е изпълнявал поддържащи вокали в турнета и албуми на Тина Търнър.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!