BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хасковската улица “Пионер“ се превърна в езеро, наводниха се къщи (видео)

Проливните дъждове наводняват къщи на хасковската улица „Пионер“. За това сигнализира хасковлията Павел Колев.

От пороя вчера, нивото на водата на улицата достигнало около половин метър. По думите му това се дължи на запушване на отводнителната канализация, минаваща покрай къщата му. До жилището му се намира шахта, от която при порой блика вода и наводнява къщата му, както и съседните имоти.

Разказа, че ситуацията се повтаря от близо 40 години. Обясни, че преди около две години кметът Станислав Дечев, който тогава беше областен управител, съдействал за прокарване на канал, който временно решил проблема. Сега вадата обаче е затлачена от треви, храсти и отпадъци, които не позволяват отичането на водата.

Павел и съседите му се принудили да вдигнат бетонни огради край къщите си, за да се предпазят от наводненията. Вчера обаче дори и зидът не опазил двора му. Водата бълвала дори и от сифона на мивката на външната чешма, наводнило се мазето му.

Колев заяви, че през годините многократно е сигнализирал за проблема си във ВиК и община Хасково, но нямало трайно решение.

От водното дружество обясниха, че наводненията се получават от запушвания на дъждовната канализация. Според специалистите затлачването идва заради незаконни връзки към нея, довеждащи до брутална експлоатация на съоръжението.

Според ВиК там трябва да се направи цялостна реконструкция или да се прокара нова канализация за генерално решаване на проблема. Инициативата за проектиране, инженеринг и строителство трябвало да поеме община Хасково. От кметството заявиха, че експертите от администрацията са запознати с проблема и е направена оценка на обекта. Проблемът вероятно ще бъде решен окончателно в рамките на проектите за аварии.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!