BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ахмед Доган се включи в „Dogan Saray Beach Festival“

Демонстрация, наречена „Dogan Saray Beach Festival“, се провежда на плажа край имението, свързвано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парка „Росенец“.

Протестиращите натрупаха две пирамиди от камъни от плажа, на които сложиха български знамена.

Събитието бе организирано в социалните мрежи под наслов „Искаме Доган да уволни Борисов“ с начален час 11 часа.

Идеята е да разчистим плажната ивица от натрупаните камъни, за да се освободи място за повече плажуващи, каза организаторът на акция Асен Бонджев.

И допълни, че ще внесе в министерство на регионалното развитие и благоустройството на място да има спасителен пост, защото интересът към този плаж е голям.

Хората на място бяха 10 души, имаше и представители на медиите.

Най-изненадващо Ахмед Доган излезе от имението си и застана до оградата от храсти, за да изслуша исканията участниците във „фестивала“.

На призивите им за спазване на законите, включително и за оставки на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев , той отговори кратко с „да“ и „добре“, след което махна за довиждане и се оттегли.

Само допреди 3 месеца целият район бе недостъпен и охраняван, но благодарение на гражданското недоволство това се промени, припомни Бонджев.

В началото на седмицата оградата с надпис „Строителен обект“ възпрепятстваща достъпа до плажа, бе премахната като незаконна.

А община Бургас поиска да бъдат предоставени документите за строителството на луксозната сграда, за да установи завършена ли е тя и може ли да бъде обитавана.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!