BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов поиска засилване на контрола за носенето на маски на закрито

На среща с Националния оперативен щаб премиерът Бойко Борисов поиска Регионалните здравни инспекции да засилят контрола по носенето на маски на закрито.

Борисов е категоричен, че към този момент няма да се въвеждат нови ограничителни мерки заради пандемията:

„Нито да се правят КПП-та, нито да се затварят градове, нито да се ограничават хората по какъвто и да е бил начин. Освен това учебният процес, там, където има да се карантинират, да се връщат на училище и най-вече рисковите групи да се гледат“, посочи Борисов и добави:

„Бог да ги прости, смъртните случаи са ни на хора с още тежки съпътстващи заболявания. Сиреч, това е фокусът на рисковата група. За тях трябва задължително маски, дезинфектанти, ограничаване, но те самите трябва да го правят, знаейки, че това е опасно за тях“.

По-рано днес здравният министър Костадин Ангелов подчерта, че носенето на маски в закрити пространства е задължително за всички, включително в учебните заведения.

BNR

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!