BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ботевци се включиха активно в Деня на европейските езици в ЕГ „Христо Ботев“

В навечерието сме на Европейския ден на езиците, който за поредна година се превърна в своеобразен празник на Европейското езиково съкровище в езиковата гимназия. За първи път този ден се отбелязва от Съвета на Европа на 26 септември 2001 година и оттогава присъства в празничния календар на училището, в което успешно и осъзнато се овладяват част от европейските езици.

В цяла Европа на този ден се организират различни мероприятия с цел да се популяризира езиковото европейско богатство и междукултурното общуване.

Най-ентусиазирани в посрещането на този празник са осмокласниците. Заедно със своите класни ръководители те се обединиха около мотото – „Езикът – възможност“. Проведоха се различни инициативи като викторини, презентации, изготвяне на проекти. Забавлявайки се осмокласниците стигнаха до убеждението, че езиковото многообразие и владеенето на езици е важно средство за постигане на мечти, разбирателство в отношенията между хората, възможност за по-добра реализация.

Въодушевени от празника, който честват за първи път, осмокласниците споделиха, че да учат в ЕГ „Христо Ботев“ е огромна отговорност, с която се гордеят, и обещаха да продължат добрите традиции за реализация чрез чуждите езици в Европа и България.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!