BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БФС утвърди подновяване на първенството на 5-и юни, обяви временното класиране във Втора лига за крайно

Първенството в efbet Лига ще се поднови на 5-и юни, утвърди днес изпълнителният комитет на БФС на свое заседание. Шампионатът ще продължи евентуално в седем кръга, ако няма нов взрив на епидемологичната обстановка.

Шампионатът във Втора лига може да се смята за завършен, като първият във временното класиране ЦСКА 1948 (София) печели място в елита за следващия сезон. Следващите два тима Септември (Сф) и Монтана ще играят баражи с 13-ия и 12-ия от първа лига.

Сезонът трябва да завърши на 16-и юли с последните баражи, а на 17-и юли ще се отвори и трансферният период. Турнирът за Купата на страната ще се играе в два мача на полуфиналите, а финалът ще се състои на 1-и юли. Следващият сезон трябва да стартира на 24-и юли.

Първа лига ще продължи на 5-и юни с мачовете от 25-ия кръг на редовния сезон, а след това трябва да се изиграят още пет кръга от плейофите. Баражите за място в Лига Европа и попълване на Първа лига ще се играят между 14-и и 16-и юли.
Пресаташето на БФС Христо Запрянов уточни, че при ново извънредно положение за крайно класиране се приема това класиране, което е заварено към момента на прекратяването на първенството.

Изпълнителният комитет днес прие предложения за промени в нормативните документи. Има една промяна, която касае първенствата в Трета лига за сезон 2020/2021. Що се отнася до изпадащите, те няма да бъдат определяни в Наредбата, а всеки Зонален съвет ще ги решава с Указание преди началото на първенството в зависимост от икономическото и демографското състояние на региона. Изпадащите могат да бъдат от 1 до 4 отбора в крайното класиране.

Подновяването на първенството ще продължи с пет смени за всеки отбор по време на мач, като отборите имат право да спират за смяна играта три пъти. Това означава, че в два поне случая те трябва да извършат по две смени едновременно. Промяната беше утвърдена от Борда по правилата на играта (ИФАБ) и се касае не само за България, а може да се прилага в цяла Европа.

Временно се намаляват таксите за длъжностните лица, като свалянето е с 23 процента. Това важи до края на този сезон.
От Втора лига пък изпадат по спортен път отборите на отказалия се Верея, Поморие, Спартак (Варна) и Спартак (Плевен).


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!