BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Български интернет потребители са обект на СПАМ-атака

Български потребители на интернет са обект на засилена СПАМ-атака, предупреждават от МВР. По данни на отдел „Киберсигурност“ в ГДБОП потребителите получават имейли на български език, с които са информирани, че хакери имат достъп до операционната им система и биват заплашвани, че ще се разпространи лична информация. За да се предотврати това, от тях се изисква в срок до 72 часа да платят 1 100 лева в биткойни.

Нека гражданите не се доверяват на това съобщение, това е СПАМ-атака, целяща потребителите да платят без основание, призовават от МВР.

Препоръчва се на потребителите да се снабдят с надеждни автивирусни програми и лицензирани операционни системи. Всеки подобен случай да се докладва на съответната фирма, доставчик на IT услуги или на компетентните структури в вътрешното министерство.
 


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!