BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Важно за шофьорите! В сряда затварят част от улица „Републиканска“ в Кърджали за въвеждане на двупосочно движение, вижте къде

В сряда, 8 юли, ще бъде затворена улица „Републиканска“, от кръстовището на ул. „Булаир“ до кръстовището на ул. „Отец Паисий“. Затварянето на участъка е във връзка с реализацията на дългоочакваната нова организация на движението по улицата. Предвижда се тя да стане двупосочна в  участъка от ул. „Отец Паисий“ /Обреден дом/ до „Военен клуб“.

От община Кърджали се обръщат към шофьорите на МПС да не паркират в посочения участък от улицата, за да не пречат на маркировъчните дейности.

Ще припомним, че дълги години въпросът с двупосочното движение в определен участък на ул. „Републиканска“ бе поставен на дневен ред в Комисията по безопасност на движението, както от неправителствени организации, така и от граждани. Вниманието бе заестрено към темата и от Обществения съвет към Общински съвет Кърджали в рамките на мандат 2015-2019г.

От страна на община Кърджали бяха предприети съответните действия свързани с изготвянето на проект за участъка и въвеждането на двупосочна организация на движението. Тя е с цел облекчаване на трафика по ул. „Сан Стефано“ и ул. „Екзарх Йосиф“ от автомобилите в посока кв. „Възрожденци“. Планът е съгласуван и със сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР Кърджали.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!