BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Велика“ с Ел Фанинг от утре с онлайн премиера на целия сезон в HBO GO

Сатиричната комедийна драма „Велика“ за възхода на Екатерина Велика (Ел Фанинг), която от аутсайдер се превръща в най-дълго управлявалата жена в руската история е с онлайн премиера утре, 16 май, в HBO GO. Сюжетът в сериала се развива в десет епизода и всички те ще бъдат достъпни за гледане наведнъж. Телевизионната му премиера е в началото на юни. 

„Велика“ е антиисторическо приключение, ситуирано в Русия през XVIII в., от номинирания за „Оскар“ сценарист на „Фаворитката“ Тони МакНамара. Първи сезон разказва художествено анахроничната и забавна история на младо, идеалистично и романтично момиче, което пристига в Русия за уредения си брак със своенравния император Петър (Никълъс Холт). Надеждите ѝ за любов и светло бъдеще скоро угасват в опасната, назадничава и покварена действителност, която те е твърдо решена да промени. Единственото, което трябва да направи, е да убие съпруга си, да победи църквата, да покори военните и да спечели на своя страна придворните. Една наистина съвременна история за миналото, която разказва за многото роли, в които се превъплъщава Екатерина – любовница, учител, владетел, приятел и боец. 

Поредицата е създадена, написана и продуцирана от МакНамара, а  сред режисьорите на епизодите е Мат Шакман („Фарго“, „Град Кът Бланк“). В ролите към Ел Фанинг и Никълъс Холт се присъединяват Фийби Фокс (Аеронавтите, 2019), Адам Годли (The Umbrella Academy, 2019) и Гуилям Лий („Бохемска рапсодия“, 2018).

Фанинг е омагьосваща в способността си да предаденевинността и по-големите амбиции на Екатерина в полза на благоразположението на двора и на зрителя. Тъй като тя се съобразява с динамиката и йерархията в двора, трансформацията й е толкова фина, че е трудно да се повярва, че героинята от първия епизод е тази, с която завършва десети и е почти невъзможно да се усети точката, в която тя се променя. Фабулата намира необходим противовес в Петър (Никълъс Холт). Колкото и неприятен да е този образ, е трудно да си представим сериала без него. В играта на Холт, образът на непоколебимия Петър придобива реалност. В неправилните ръце, хладнокръвният император лесно може да се изпусненервите си, но Холт отваря само процеп, за да покаже човешката страна на Петър в начина, по който изпитва обич към починалата си майка или в желанието му от време на време да види Екатерина щастлива, макар и често само като си замълчи.

Сериалът ще бъде достъпен първо на онлайн стрийминг в платформата  HBO GO с нов епизод всяка събота. 


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!