BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Военен самолет Ан-26 катастрофира в Украйна

Само двама души са оцелели и 25 души са загинали при катастрофата на военен самолет Ан-26 в района на Харков в Украйна късно снощи, съобщиха властите в Киев.

Двама души, които според очевидци са скочили от самолета, когато бил на малка височина, са тежко ранени.

Самолетът се разбил, приближавайки пистата на военното летище в Чугуев, при опит за кацане по време на учебен полет, съобщи началникът на генералния щаб на въоръжените сили ген. Руслан Хомчак.

На борда имало общо 27 души – седемчленен екипаж и 20 кадети от академията на ВВС. Първоначално бе съобщено за 28 души, но после стана ясно, че един от курсантите не се е явил за тренировъчния полет.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че днес ще посети мястото на катастрофата.

Според Олексий Кучер, глава на Харковската областна държавна администрация, един от пилотите докладвал за повреда в левия двигател на двумоторния самолет.

Районът на катастрофата се намира на около 40 км от руската граница, но не е в зоната на конфликта в Източна Украйна. Сепаратистките републики Луганска и Донецка са отдалечени на 250 км от мястото на катастрофата, уточнява ДПА.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!