BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В два завода у нас се тества производството на респиратори

Има два завода у нас, в които се тества производството на респиратори в България. Ако са успешни, ще ги пратим веднага да се сертифицират, съобщи на брифинг в МС премиерът Бойко Борисов.

Две от най-добре развитите европейски държави тестваха всички защитни облекла, които нашите заводи произведоха, представители на тези държави дойдоха, взеха ги и ги тестваха в техните лаборатории, каза премиерът. Защитни очила и защитни шлемове, произведени у нас, също са пратени за сертификация, а точно такива, поръчвахме от Китай, отбеляза министър-председателят.

От Китай ще получим два вида защитни маски, като първите от тях ще са за работещите у нас в РЗИ-ата, митниците, МВР и в други институции, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той каза, че вторият вид защитни маски са FFP2 и са медицински маски, като те са предназначени за РЗИ-ата и болниците.
Ще получим от най-добрите респиратори, които произвежда Китай, като те се използват от почти всички европейски държави, съобщи министър Кирил Ананиев.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!