BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Минерални бани отбелязаха националния празник 3-ти март

Националният празник 3-ти март отбелязаха в община Минерални бани. В краткото тържество по повод 143-годишнината от Освобождението на България взеха участие и деца от Детска градина „Слънце” в общинския център, както и ученици от СУ „Христо Ботев” в село Караманци.

Тържествената церемония се състоя пред паметника на Христо Ботев и Васил Левски в село Спахиево при спазване на всички противоепидемични мерки. Кратко слово по повод националния празник 3-ти март произнесе Гинка Тенчева. Присъстващите засвидетелстваха своята почит към загиналите за свободата на България с едноминутно мълчание.

След това от името на общината бяха поднесени цветя пред паметника на двамата бележити революционери. Да бъдем единни и заедно, както са Христо Ботев и Васил Левски, си пожелаха участниците в празника. За отбелязване е фактът, че единственият паметник в България, където Ботев и Левски са заедно се намира в село Спахиево.

Живко ТЕНЕВ

 

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!