BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Пчеларово честваха Освобождението

Тържествено честване на 143-годишнината от освобождението на България се проведе пред Паметника на загиналите в Балканската война в центъра на чернооченското сeлo Пчеларово.

На ритуал се стекоха бивши и настоящи жители.

Поради противоепидемичните мерки, за разлика от други години, не участваха ученици от Средно училище „Христо Смирненски“ с. Черноочене и възпитаници на детските градини от района.

Децата честваха националния празник с различни тематични програми в учебните заведения.

Кметския наместник на Пчеларово Маргарита Стойкова в словото си припомни накратко събитията, свързани с националния празник на 3-ти март и подвига на героите в освободителната война.

Наблегна на това, че с всяка изминала година все повече преосмисляме свободата като ценност. Нека да се поклоним пред величието на всички герои дали живота си за свободна България, призова Маргарита Стойкова.

Ние и потомците ни, които идват след нас с национална гордост и самочувствие трябва да възраждаме и съхраняваме празниците, и традициите ни, изтъкнаха пчеларовци.

Кметският наместник на с. Пчеларово Маргарита Стойкова, заедно с читалищния секретар на НЧ„Иван Буюклиев 1926 г.“ Недялка Иванова, представители на Сдружение „Възраждане на Пчеларово” и местни жители положиха венци и цветя пред паметника Паметника на загиналите в Балканската война селото.

Исмет ИСМАИЛ

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!