BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гигантски робот се движи на пристанището в Йокохама и радва мрежата (видео)

Видеото с 18-метровия робот, който се движи на пристанището в Йокохама, Япония, е гледано повече от шест милиона пъти миналата седмица, съобщи Ройтерс.

Роботът ще е основен експонат в туристическата атракция „Гъндам Фактори Йокохама“, която трябваше да отвори врати през октомври, но заради пандемията ще заработи на 19 декември.

Видеото е на потребителя на Туитър @yoshi115t и показва част от тестовете за движение на белия робот Гъндам. Той тежи 25 тона и на кадрите се вижда как излиза от склад на пристанището, след това коленичи и изпъва ръка, за да посочи небето.

В парка ще има лаборатория, със зала за изложби и кафене. „Гъндам Док Тауър“ ще дава възможност на посетителите да разгледат лицето и тялото на робота.

В края на 70-те години в Япония се появи анимационната поредица „Гъндам“ за огромни бойни роботи, пилотирани от хора. Поредицата стана популярна в целия свят, появиха се играчки, вдъхновени от нея. Франчайзът е на „Бандай Намко холдингс Инк“. Компания „Яскава Електрик груп“ и производителят на индустриални роботи „Набтеско корп“ са сред фирмите, които са произвели частите за гигантския Гъндам в Йокохама.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!