BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Горският, намерил 2-годишния Мехмед: Беше бос и в добро състояние

Намерих детето отстрани на черния път. Беше босо, дадох му моите чорапи и блуза.

Качих го в служебната кола и се обадих на полицията. След това изпълнявах техните нареждания и го закарах до най-близкото село. Беше бодро, но не говореше. Като му казах да му направя една снимка за мама, той се засмя и даже се оплези.

Това разказа в ефира на Нова телевизия Муртаза Клечков – горският, който намери 2-годишният Мехмед.

Припомняме, че момченцето изчезна от двора на дома си в село Якоруда и го издирваха със следови кучета.

„Може и само да е стигнало, местни са и знаят черните пътища, но полицията ще каже“, обясни горският.

„Спах много добре след като го намерих. Веднага го познах“, разказа още той.

Детето е открито в разположеното наблизо село Бунцево. Към момента не е ясно как то е стигнало до там, тъй като става дума за 13 км разстояние, в местността „Малката река“.

В село Бунцево семейството е имало роднини, те са разпитвани още сутринта, но не е имало информация за малкия Мехмед. Как детето е стигнало до местността и защо, предстои да установи разследването.

Според „24 часа“ детето е открито в дома на семейство, което е близко на родителите му. Най-вероятно става въпрос за разправия между роднини.

През юли 2001 година от Бунцево изчезна четиригодишният Абди.

Момчето бе с родителите си в планината, за да събират сено. Тогава го оставиха за кратко в колата и след това установиха, че го няма. По същия начин Абди бе издирван от стотици полицаи и доброволци. Намерен бе осем дни по-късно жив и здрав на около 2000 м надморска височина в Рила.

Изчезването му бе загадка и никой не вярваше, че толкова малко дете може да оцелее в планината без храна, без вода и при температура около 1-2 градуса. Имаше съмнение, че е отвлечено, държано някъде и след това пуснато, но полицията тогава каза, че няма криминално престъпление.

Към 17, 00 часа бе категорично потвърдено, че горският служител е открил детето не в дома на роднините, а извън селото.

Над 70 полицаи и десетки доброволци търсеха момчето в продължение на целия ден.

Детето бе в неизвестност от вчера, бе издирвано цяла нощ. Сигнал за изчезването на Мехмед Юркин, който е на 2 години и 7 месеца, е получен на телефон 112 около 18 часа снощи. Незабавно бе сформиран екип от полицейски служители, които предприеха издирвателни действия. В помощ на полицията се включиха служители на пожарната, общината и планинската спасителна служба в Разлог.

Мехмед е бил последно забелязан около 17,00 часа вчера в двора на дома си в Якоруда с по-малката му сестра, докато днес не бе открит.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство за изясняване причините за изчезването на детето и дали не е настъпило поради извършено престъпление по чл. 142а, ал. 3, т. 1 подл.2 вр с ал.1 от Наказателния кодекс – противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице. Разследването е започнато при условия на неотложност с разпит на свидетел и се извършва под надзора на Районна прокуратура Разлог.

 

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!