BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дарина Пашова и Тихомир Баротев в селекцията на националите ни за Баку

Двама представители на на Хасково-Дарина Пашова и Тихомир Баротев са в националния отбор на България по спортна аеробика, който заминава за 16-то Световно първенство за мъже и жени в столицата на Азербайджан Баку.

24 държави вече са със заявки на Световно, което ще се проведе от 27 до 29 май.

20 пък са държавите, които ще вземат участие в 9-то Световно първенство за юноши и девойки младша и старша възраст, което ще се проведе седмица по-рано отново в столицата на Азербайджан.

И двете световни първенства трябваше да се проведат през месец май 2020 година, но поради световната пандемия от Ковид -19, те бяха отложени с една година.

България е заявила участие за почти всички категории и възрастови групи на Световното първенство за юноши и девойки. При мъжете и жените няма да има българско включване в категорията „Групи“.

Националният отбор за мъже и жени вече е ясен. В състава му влизат: Антонио Папазов, който участва в  категориите: „Индивидулано мъже“, „Смесени двойки“ и „Тройки“; Ана-Мария Стоилова – категории „Индивидулано жени“ и „Смесени двойки“; Дарина Пашова , която ще се бори за медал в „Индивидуално жени“ и при  „Тройки“ и Тихомир Баротев, който ще участва  в категория „Тройки“.

Остават още две контролни, които ще определят националният отбор за юноши и девойки младша и старша възраст. Първото от тях ще бъде на 20 март в Пловдив. Тук също се очаква силно хасковско присъствие.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!