BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Да се увеличат извинените отсъствия на учениците по домашни причини, препоръчва експерт

В COVID ситуацията е разумно да се увеличат извинените отсъствия на учениците по домашни причини и то най-вече в начален етап. Това би облекчило сериозно родителите на малките ученици при хрема, леки настинки и слабо неразположение. Би се намалило струпването пред кабинетите на личните лекари, в тази сложна ситуация, заявява Диян Стаматов – председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, който е и директор на столичното 119-то Средно училище „Акад. Михаил Арнаудов“.

Според него декларацията от родител, за влошеното състояние на детето, изпратена по електронен път, е добра възможност за олекотяване на дейностите в един кризисен период. Днес много родители работят от домовете си и грижата за децата им е много по-различна, от преди година, отбелязва Стаматов.

Той казва, че за да се случи това, е необходимо облекчаване на процедурите за отсъствия по домашни причини, както и регламентирането им за повече дни – например по 15 дни за година, при сегашни 3 дни.

„Вярвам, че родителите са отговорни към образованието на децата си и не биха допуснали злоупотреби с отсъствието им. Много неща не са същите и няма да бъдат в извънредна ситуация… Трябва да се пазим взаимно!“, коментира Диян Стаматов.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!