BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доброволците от БЧК демонстрират уменията си по оказване на първа помощ

Месецът на Първата помощ в областната организация на БЧК – Кърджали бе наситен с множество изяви на младите доброволци и служителите на Секретариата на Обл.С на БЧК в условията на присъствено стартиране на новата учебна година. Инициативите бяха насочени към деца и възрастни от партньорски организации.

Членовете на МАЕ проведоха шест демонстрации, посрещнати от различните по възраст и професия участници с интерес и одобрение. Първи бяха децата от езиков център „НЕА Германика“, последвани двукратно от картинг – училищата в Хасково в партньорство с сдружение „Омега“ по проект „Бъди НЕзависим“ и  Държавното първенство по канадска борба за хора с увреждания, чийто домакин бе Кърджали.

Двете акции за почистване на паркове в Кърджали, първата от които в партньорство с известен блогър Хаки Хан, демонстрираха знанията и уменията на МАЕ по оказване на първа помощ и съчетаха ползите от първата помощ за хора и природа.

Служители и доброволци на БЧК проведоха обучение по ПДП на партньорите от „Пътна полиция“ и РЗИ, онагледено с мултимедийна презентация и практически демонстрации и зарадваха потребителите на социалната услуга „Дом за стари хора“ с демонстрация и Лятно кино при спазване на наложените ограничителни мерки.

До края на месец септември предстоят срещите по темата с децата от Център за настаняване от семеен тип „Гледка“ и футболистите от ПФК „Арда“.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!